Mengsmering

E10 benzine

Er is inmiddels heel wat gedoe over de benzine E10. Deze benzine bevat 10% bio-ethanol welke vocht/water aantrekt. Ook zou het niet goed zijn voor je rubbers en kunstof delen van je moterblok, dit omdat het de weekmakers van rubbers en kunstoffen aantast. Denk aan: kunstof vlotter, O-ringen, keerringen en pakkingen.

Verstandig is dan ook om de E5 benzine te tanken welke minder nadelige effecten heeft. Een ander alternatief is: BP Ultimate (98 octaan), Firezone Competition 102 (102 octaan) en Shell V-Power (98 octaan).Deze zijn vrij van bio-ethanol.

Je kan natuurlijk ook de bio-ethanol scheiden van je benzine. Dit doe je alsvolgt: Je neemt een doorzichtige 25ltr jerrycan die vul je met 20 ltr benzine, vervolgens doe je er 5 ltr kraanwater bij en schud je het geheeel goed door. Je laat de jerrycan 2 a 3 dagen schuin in een rek liggen met de dop met tapkraan naar beneden. Je ziet dat de bio-ethanol met water beneden bij de tapkraan zit. Deze tap je dan ook af in een ander vat en brengt dit naar de milieustraat. Je houd dan "schone" benzine over welke je in jouw mooie oldtimer doet. PS: vergeet de mengsmering er niet bij te doen! 

Triboron mengsmering

TRIBORON 2 TAKT HIGH TECH vervangt de door U op dit moment gebruikte twee takt olie volledig, zowel in lucht als ook in watergekoelde motoren.

Tests hebben een duidelijke vermogen toename aangetoond, bij een gelijktijdige afname van schadelijke stoffen.

De olie kan in een 50% verminderde benzine / olie mix volgens opgave van de fabrikant worden gebruikt (dwz voorheen 1 op25 nu 1op 50 of bv voorheen 1 op 50 nu 1 op 100)

Door die afname van toegevoegde olie, zal ook de rook ontwikkeling tot een minimum worden beperkt.

Door de verhoogde smerende werking en de verminderde uitstoot is Triboron ook uitstekend te gebruiken in de zo genaamde Old-Timer 2 takt motoren

TRIBORON is volledig biologisch afbreekbaar

TRIBORON 2 TAKT HIGH TECH is uitsluitend te gebruiken in een directe benzine olie mix dus voor het zo genaamde zelf mengen.

 

Kijk eens wat ze schrijven op de volgende pagina over schoner rijden..... 

http://www.puch66.nl/schoner-rijden/

 verkooppunten Ecomaxx benzine: https://www.ecomaxx.nl/verkooppunten/

 verkooppunten Triboron: http://www.future2green.eu/dealers.php/

 

Mengsmering

Castrol Power RS 2T reageert op temperatuursveranderingen in de motor, wat vaak voorkomt bij 2-takt motorfietsen en scooters met een hoog vermogen. Daardoor geeft deze olie extra bescherming wanneer dat nodig is. Castrol Power RS 2T zorgt voor maximale en langdurige prestaties zelfs bij hoge toerentallen. Daarnaast geeft deze olie een onovertroffen bescherming bij hoge thermische en mechanische belasting. 2-takt motorfietsen en scooters met een hoog vermogen hebben een hoogwaardige olie. Castrol Power RS 2T overtreft vergelijkbare oliën, wanneer deze worden blootgesteld aan hoge toerentallen, belasting en temperaturen.

 

LET OP: LIEVER TE VET SMEREN DAN TE SCHRAAL, DIT VOORKOMT SCHADE AAN JE MOTERBLOK!!

Hieronder staat een mengsmeringstabel die je kunt gebruiken!

 

 
Mengsmeringstabel..... Handig!!!!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.11 | 07:42

Wauw wat een bijzondere tank is dat geworden. Echt een mooie special! Wat een werk omdat zo te krijgen. Zeer creatief. Perfect!!

...
19.04 | 13:20

Hoe kan ik een zijscherm zo mooi/goed aanpassen dat er een 28 mikuni achter past?mvrgr Arthur

...
23.03 | 12:28

Hallo Mark,
Ik wil dezelfde Kokusan ontsteking gaan bouwen op een vooroorlogse tweetakt (JLO).
Maakt de draairichting wat uit. ?

...
31.12 | 00:00

Kreidler RSR 60 cc membraan,Marco Focke 2019

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE