Sloten

ART Sloten

Stichting ART 

ART is een stichting die zich met name bezig houdt met het testen, keuren en certificeren van sloten voor tweewielers, zoals motoren, scooters en fietsen. Zij keuren onder andere schijfremsloten, kettingsloten, beugelsloten, kabelsloten en grondankers. Stichting ART kijkt of ze voldoen aan de door de hun geformuleerde beveiligingseisen. Hierin zit echter ook verschil. Afhankelijk van de eisen waaraan een slot voldoet wordt er een aantal sterren toegewezen. Hoe meer sterren hoe sterker het slot. Momenteel zijn 5 sterren de hoogst haalbare gradatie. Ook bepaald het aantal sterren voor welk type voertuig en welke diefstalverzekering het slot geschikt is. Krijgt een slot bijvoorbeeld 2 sterren toegewezen, dan is het ART 2 gecertificeerd, geschikt als fietsslot en meestal ook geschikt voor een fiets diefstalverzekering. Sloten die 3 sterren toegewezen krijgen, dragen het ART 3 keurmerk en zijn geschikt als scooterslot, alsmede ook "vaak" voor een scooter diefstalverzekering. Sloten met ART 4 of ART 5 keurmerk zijn geschikt als motorslot, maar kunnen ook als scooterslot gebruikt worden. Een van de twee laatst genoemde keurmerken worden meestal bij motor diefstalverzekeringen geëist.

Het doel van de stichting ART is het verhogen van de diefstalpreventie van tweewielers volgens de laatste eisen en technieken. ART is een afkorting die staat voor ANWB, RAI en Tweewieler verzekeraars. Deze organisaties vertegenwoordigen samen de stichting ART.

Tip: Het komt wel eens voor dat o.a. motorsloten en scootersloten onterecht een ART keurmerk dragen. Wil je dus een ART slot kopen en twijfel je over de echtheid van het ART keurmerk controleer dan a.d.h.v. van de ART slotendatabase op de website van stichting ART of je het slot terug kan vinden. Staat het slot niet in de database dan is het hoogstwaarschijnlijk niet ART gekeurd en dus ook niet geschikt om een diefstalverzekering af te sluiten.

 

Hier de link naar de slotendatabase:

http://www.stichtingart.nl/sloten_resultaat.asp

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.11 | 07:42

Wauw wat een bijzondere tank is dat geworden. Echt een mooie special! Wat een werk omdat zo te krijgen. Zeer creatief. Perfect!!

...
19.04 | 13:20

Hoe kan ik een zijscherm zo mooi/goed aanpassen dat er een 28 mikuni achter past?mvrgr Arthur

...
23.03 | 12:28

Hallo Mark,
Ik wil dezelfde Kokusan ontsteking gaan bouwen op een vooroorlogse tweetakt (JLO).
Maakt de draairichting wat uit. ?

...
31.12 | 00:00

Kreidler RSR 60 cc membraan,Marco Focke 2019

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE